Logo print

Volvo XC60 World Car of the Year

Volvo XC60 World Car of the Year
30-03-2018

Volvo pakt de dubbele winst

Met slechts drie maanden op de teller is 2018 nu al een onvergetelijk jaar voor Volvo. De twee hoogst haalbare autoprijzen schitteren op de schoorsteenmantel en de reacties zijn wereldwijd niets dan lovend. Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars, is blij dat de productinvesteringen haar vruchten afwerpen. “We moesten het opnemen tegen een zware concurrentie, maar deze prijs voor de XC60 laat zien dat Volvo de juiste combinatie van ontwerp, connectiviteit en veiligheid heeft die klanten over de hele wereld aanspreekt.”

 

Volvo XC60 World Car of the Year

De World Car of the Year-verkiezing werd voor het eerst gehouden in 2005 en is volledig geïnitieerd door autojournalisten. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, staat het volledig los van de Europese Car of the Year verkiezing. In de voorbije twaalf jaar werd Volvo nog nooit bekroond met een World Car of the Year Award, maar daar is nu verandering in gekomen. Het getal dertien brengt dus tóch geluk.

Zoals Håkan Samuelsson in zijn reactie al benoemde, ging de nieuwe XC60 bij de 2018 World Car of the Year verkiezing een pittige concurrentiestrijd aan. Uiteindelijk besloot de jury, dit jaar bestaande uit 82 autojournalisten uit 24 landen, om ons Zweedse paradepaard boven de Mazda CX-5 en de Range Rover Velar tot winnaar uit te roepen. De nieuwe Volvo XC60 is hiermee de opvolger van de Jaguar F-Pace, die de prestigieuze prijs vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Volvo’s Vision 2020

De Volvo XC60 werd bij de uitreiking geroemd om zijn strakke looks, karaktervolle interieur, uitgebreide gamma aan motoren én vele veiligheidsfeatures. Die features zijn al eerder opgemerkt en bekroond: de SUV werd afgelopen november uitgeroepen tot de veiligste auto in 2017 en liet daarmee tientallen auto’s achter zich. Al jaren is veiligheid één van de belangrijkste onderwerpen voor Volvo en wordt er hard gewerkt om Vision 2020 te realiseren. Dit is de doelstelling dat vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Afgaande op de vele positieve veiligheidstests en het feit dat alleen de nieuwe XC60 in een korte tijd al drie belangrijke prijzen heeft ontvangen, is Volvo met haar innovaties hard op weg om dit mooie doel te behalen.

Ervaar de Volvo XC60 zelf

Bent u benieuwd naar de nieuwe Volvo XC60? Bel of mail met Winfred Schulten of Tim Rensen 0572-358558/ info@autotechniekraalte.nl en plan uw proefrit.